-


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. με τίτλο «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη»

Το Τμήμα της Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  η Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Α.Χ.Ε.Π.Α» προκηρύσσουν την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη».


Το εν λόγω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και παρουσίασε εξαιρετική επιτυχία.

 

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη» είναι η εκπαίδευση όλων  των επαγγελματιών Υγείας στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του με βάση όλα τα νεότερα δεδομένα. Ειδική βαρύτητα δίνεται  στην επιτυχή χρήση της  σύγχρονης φαρμακοθεραπείας και στην χρήση της  σύγχρονης τεχνολογίας.

Πραγματοποιείται λεπτομερής και εκτεταμένη αναφορά σε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν στον Σακχαρώδη Διαβήτη και ειδικότερα στην παθοφυσιολογία, στις μακρο- και μικροαγγειοπαθητικές επιπλοκές, σε όλα τα φάρμακα και τύπους ινσουλινών καθώς και στις νεότερες εφαρμογές της τεχνολογίας με τη χρήση των αντλιών ινσουλίνης και των αισθητήρων γλυκόζης.

 

Ο σκοπός συνοπτικά του Μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της  γνώσης, της εφαρμογής και της έρευνας στο επιστημονικό πεδίο του Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και ο εφοδιασμός των μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών με εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια για την καλύτερη αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και για την επαγγελματική ή/ και την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.

 

 

Παρακαλούμε όπως δείτε την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, εάν έχετε το ανάλογο ενδιαφέρον για το επιστημονικό πεδίο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Πληροφορίες:

http://www.med.auth.gr/content/pms-neoteres-methodoi-kai-tehnologies-sti-therapeytiki-antimetopisi-toy-sakharodi-diaviti

www.diabetesmaster.gr

 

Με τιμή

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ

 

Τριαντάφυλλος Διδάγγελος

Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Διαβητολογίας,  ΑΠΘ

-
-

Κοινωνική Δικτύωση

Επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

-
-

Λίστα Επικοινωνίας

-
Συμπληρώστε το email σας ώστε να λαμβάνετε περιοδικές ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές μας!
-
-

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γ. Παπανδρέου 39 (πρώην Ανθέων) ΤΚ 54646 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310250034
Fax: 2310250084
E-mail: [email protected]

-